Braindrums presenteert op Innovatieacademie West-Vlaanderen

ik innoveerHet Postuniversitair Centrum KU Leuven Campus Kortrijk nodigde ons reeds voor het vierde jaar op rij uit om op 5 maart een praktische sessie te verzorgen rond creativiteit op de Innovatieacademie in West-Vlaanderen.

De Innovatieacademies zijn een project van Flanders DC, de Innovatiecentra en de Vlaamse regering om innovatie op een praktische en concrete manier te stimuleren bij de KMO’s in Vlaanderen.  In West-Vlaanderen neemt het Postuniversitair Centrum van de KU Leuven hiervoor het initiatief.  Doelgroep van de Innovatieacademies zijn de bedrijfsleiders of werknemers van KMO’s doorheen alle sectoren die innovatie in hun bedrijf in de praktijk willen brengen.

Braindrums nam de laatste sessie uit de reeks voor haar rekening, met als onderwerp het stimuleren en faciliteren van creativiteit binnen een bedrijf.  We bouwen aan 3 praktische en concrete vaardigheden bij de deelnemers:

Het creatieve proces
Blokkades voor creativiteit
Creativiteitstechnieken en brainstormtechnieken

Het allerbelangrijkste hierbij is dat creativiteit niet stopt wanneer je 1000 ideeën hebt. Zinvolle brainstormsessies selecteren ook uit die 1000 ideeën, welke je wil implementeren en zorgen ervoor dat je een concreet actieplan hebt om de geselecteerde ideeën te realiseren. De uitkomst van een goede brainstorm is een plan waar iedereen  achter staat en dat rekening houdt met stakeholders, tegenslagen en obstakels.

Meer weten? Contacteer ons!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s