7 Manieren Om Een Ongeïnspireerd Leven Te Leiden Vol Motivatie

Motivatie versus inpiratieEr is een verschil tussen motivatie en inspiratie. Motivatie vergt meestal voortdurende inspanning, terwijl inspiratie ons zonder nadenken vooruit leidt. Het is zo’n beetje zoals het verschil tussen een comité met een plan – de Titanic – en een man met een visie – de ark van Noah – . Ego speelt hierin vaak een doorslaggevende rol. Hier zijn zeven manieren om uw motivatie te stimuleren, die echter zeer schadelijk zijn voor uw inspiratie.

1) Exegi monumentum

Overtuig uw ego dat met de dood alles eindigt, zodat het gemotiveerd is om er alles aan te doen om iets onvergetelijks achter te laten voor het nageslacht.

2) Je bent wat je eet, de kleren maken de man en andere onzin

Van zodra je denkt dat jouw angsten echt zijn, dat jouw negatief zelfbeeld echt is, dat bezit echt is, dat de manier waarop je eruit ziet echt is, en alle andere onzin, dan motiveert U uw ego om overal een dikke laag vernis over te spuiten, om er alles aan te doen dat het er goed uit ziet. The show must go on!

3) De wet van de aantrekking

De obsessie voor de wet van de aantrekking, is een uitstekende stimulans voor frustratie en angst om iets te verliezen, en dus een uitstekende motivator! Als we echter voortdurend denken aan alles wat we kunnen kwijt raken, dan is het dat wat we net aantrekken.

4) Oordeel

Oordeel wat goed is, en wijs af wat slecht is. Verdeel de wereld in het goede en het slechte. Op die manier kan uw ego een kant kiezen, positie innemen – vaak nog ongeïnformeerd – en de schouders zetten onder een doel.

5) Er is een dunne lijn tussen liefde en haat

Ego laat ons van sommigen houden, laat ons onverschillig ten opzichte van de meesten en zorgt ervoor dat we al de rest haten. Hou kan U immers houden van diegenen die U schade berokkenen, pijn doen of uw gezworen vijanden zijn? Is een gemeenschappelijke vijand immers geen uitstekende motivator om Uzelf, een team, een bedrijf of zelfs een hele natie op de been te krijgen?

6) Ambitie

Velen vertrekken, maar slechts weinigen komen aan. Ego is dol op een strak lichaam, op allerlei vormen van bezit en op verwezenlijkingen. Ambitie is een uitstekende drijfveer!

7) “Oh, was ik maar bij moeder thuis gebleven”

Leven in het verleden, spijt en schuldgevoel zijn misschien zelf geen goede drijfveren, maar wel een uitstekend excuus voor alles wat er nu mislukt! Uw enige optie om dan nog vooruit te komen, lijkt om Uzelf te motiveren.

Hier zit het werkelijke verschil: Motivatie is waar U een idee neemt en het realiseert. Inspiratie is waar het idee ons beweegt!

Kom naar een van onze gratis sessies over Life Coaching en ontdek hoe U kan geïnspireerd worden. Het is uiteindelijk een veel gemakkelijkere keuze!

Deze tekst werd geïnspireerd door Dr. W. Dyer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s