Hoe Bruno zijn investering in een NLP training bij Braindrums terug won!

17217900_blogHoeveel is een NLP training bij Braindrums waard? In een NLP Practitioner training investeer je zowel tijd en geld. Maar kun je dit wel terug winnen?

Om op deze vraag een antwoord te kunnen geven, hebben we geluisterd naar de feedback van een aantal vorige deelnemers.  De uitermate positieve resultaten verbaasden zelfs ons!  Het terugwineffect van de training is telkens zeer persoonlijk, maar de trend bij elk van de bevraagde deelnemers was zeer positief.

Als voorbeeld nemen we “Bruno” (nee, vanzelfsprekend noemt deze persoon niet echt Bruno, maar we willen zijn – of haar – privacy beschermen). Bruno had zeker niet de beste resultaten onder de bevraagde deelnemers, en we hebben zijn resultaten ook flink wat afgezwakt zodat er op de berekening van het terugwineffect een flinke veiligheidsmarge zit. Bruno is zelfstandige, heeft een eigen zaak. De reden waarom Bruno in eerste instantie naar de training kwam was om zijn soft skills te verbeteren. Hij wilde beter kunnen omgaan met zijn werknemers. Bruno had ook een aantal – zoals hij zelf zei – vervelende gewoontes, maar daar kwam hij niet voor naar de training.  Zo rookte hij meer dan een half pakje sigaretten per dag. Bovendien dronk Bruno minstens een zevental blikjes frisdrank per dag. Bruno verloor dagelijks ook gemiddeld 2 uur door stress. In die 2 uren werd vaak nutteloos gepiekerd, en was er vooral geen productiviteit.

Aan de reden waarom Bruno naar de training kwam, werd meer dan voldaan. Hij communiceert veel beter en het lukt hem nu veel makkelijker om zijn medewerkers mee te bewegen in de richting van de toekomst van zijn bedrijf. Bruno gebruikt nu ook met succes dezelfde vaardigheden in allerhande verkoopsituaties en onderhandelingen. Bovendien is door het ontwikkelen van zijn soft skills zijn relatie met zijn kinderen enorm verbeterd.

Stoppen met roken

Laten we ons voor dit artikel even concentreren op de meer kwantificeerbare resultaten van de training. Tijdens demonstraties en oefeningen in de training heeft Bruno het roken in enkele stappen verminderd, eerst naar maximaal 3 sigaretten per dag, dan 3 sigaretten per week, en dan niets meer tegen het einde van de training. Een pakje kost 5,5 euro, dus als we rekenen dat hij 2 dagen over een pakje doet dan bespaart Bruno nu 82,5 euro per maand.

Verslaving

Ook het drinken van frisdrank heeft Bruno tijdens de training aangepakt. Opnieuw heeft Bruno tijdens de oefeningen ervoor gezorgd dat hij per dag minstens 5 blikjes frisdrank minder drinkt dan voorheen.  Vaak drinkt hij zelfs helemaal geen frisdrank meer. De prijs van Bruno’s vroegere favoriete frisdrank is 0,54 euro. Reeds op de eerste dag van de training hebben we Bruno van deze gewoonte af geholpen. Op een maand komt dit neer op ongeveer 81 euro.

Stress management

Sinds de training bij Braindrums is volgens Bruno die stress volledig weg gevallen, en kan hij deze uren besteden aan wat hij wil besteden. Tijdens een productief werkuur verdient Bruno gemiddeld 60 euro. Deze 2 uur stress valt echter niet altijd tijdens de werkuren en niet elke dag is een werkdag. Een gemiddeld verloren uur kost hem dan ook gemiddeld slechts 12 euro. Twee uur stress per dag lijkt nog niet zo veel, maar loopt over een maand op tot 60 uren! De opbrengst voor Bruno: 720 euro per maand.

Als we dit alles samen tellen, dan komt dit neer op een maandelijkse opbrengst van ongeveer 880 euro. Bruno had 1650 euro voor de training betaald (voor het gemak vergeten we even dat Bruno ook nog zijn BTW terug krijgt). Dat betekent dat Bruno zijn investering in de NLP training bij Braindrums na minder dan 2 maanden reeds terug gewonnen heeft.

Hoe zit het met zijn tijdsinvestering? Bruno koos voor een formule waarbij de training gespreid is over 4 weekends, telkens van vrijdagavond tot zondagavond, voor een totaal van zo’n 108 uren inclusief de rit met de wagen van en naar thuis. Bovendien was deze formule ideaal voor Bruno, want dit valt volledig buiten zijn werkuren. Door het wegvallen van de stress wint Bruno zo’n 60 uren per maand, dus opnieuw won Bruno zijn investering terug binnen de 2 maanden.

Het spreekt vanzelf dat we deze resultaten nooit kunnen garanderen. Maar we hebben vele deelnemers die betere resultaten behaalden dan Bruno. Vanzelfsprekend bedanken we elk van onze deelnemers aan de training hiervoor, deze resultaten zijn enkel mogelijk door hun toewijding en openheid tijdens de training. Braindrums besteedt ook veel aandacht om U de hoogst mogelijke kwaliteit in onze NLP training te bieden, en we investeren zelf ook voortdurend in het verbeteren van onze eigen kennis en vaardigheden. Zo spenderen wij bijvoorbeeld minstens anderhalve maand per jaar in het assistententeam van NLP bedenker en mede-ontwikkelaar Dr. Richard Bandler in London en in de VS om in de eerste plaats zelf bij te leren en om met een grotere, internationale variatie aan deelnemers te kunnen werken.

Wil je zelf ervaren hoe NLP nieuwe deuren voor jou kan openen, kom dan eens langs op een van onze gratis info avonden.

Advertisements

1 thought on “Hoe Bruno zijn investering in een NLP training bij Braindrums terug won!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s