Nieuwjaarsboodschap 2014

Braindrums Wenst Jou een Gelukkig Nieuw Jaar!Ooit kenden we allemaal zorgeloze momenten van geluk. Misschien is het voor sommigen al lang geleden, misschien waren we nog peuter of kleuter, maar er waren vast en zeker momenten waarop jij niet liep te denken “doe ik het wel goed”, “ik ben een mislukkeling” of “wat zullen de anderen van mij denken” … Er zijn gewoon geen 2-jarigen die bij zichzelf zeggen wanneer het stappen wat moeilijk gaat: “Ik ga nooit leren lopen”.

Dit loopt perfect totdat we beginnen te genieten van de ongekende voordelen van onze opvoeding. We leren ons te gedragen volgens de normen en waarden van de gemeenschap waarin we opgroeien. We leren lezen en schrijven. We leren het gebruik en de geschiedenis van door de mens ingebeelde concepten zoals landsgrenzen, geld, tijd, religieuze instituten … We leren wat we voor waarheid moeten aannemen totdat iemand het tegendeel bewijst (ooit was de aarde plat) of de regels verandert (nieuwe spelling).

Omdat onze opvoeders, leerkrachten, ouders, familie, vrienden, tv, radio, kranten, boeken, .. bol staan met eigen waarheden (of misschien noemen we het beter persoonlijke leugens), pikken we hier en daar wel eens wat verkeerd op. Of we worden gestrafd omdat we iemands waarheid overtreden. Daardoor worden er obstakels gecreëerd die ons van ons doel weg houden. Fobieën, angsten, overtuigingen dat we niet artistiek of muzikaal zijn, zijn hier allemaal kleine voorbeelden met grote impact van.

Ondertussen liggen er ook talrijke verleidingen op de loer. Alcohol, tabak, TV-programma’s, eten, sex, drugs, werk, … zijn allemaal perfecte excuses die ons van onze levensmissie weg houden. We spenderen de tijd die we eigenlijk wilden gebruiken om dichter bij ons doel te geraken, aan een oude slechte gewoonte waar we vanaf willen.

En omdat die verleidingen en obstakels er zijn, worden we opgeslorpt door dagelijkse beslommeringen en taken, en worden we iedereen en alles wat we niet willen zijn. Proficiat! Hoe zijn we ooit kunnen vergeten dat de ratrace gelopen wordt door … ratten.

Totdat we beseffen dat op een dag ons leven als een film aan ons voorbij zal flitsen. Zorg ervoor dat die film de moeite waard is om te zien.

Welkom in 2014! Elk moment, elke seconde van dit nieuwe jaar is een geschenk waar je een prachtig moment van kunt maken. Dit is het jaar waarin je voor de beste scènes tot nu toe kunt zorgen. Ik wens jou een jaar vol wonderlijke momenten!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s