Stop aandacht te spenderen aan wat je niet wil!

ImageVeronderstel dat ik jou elke dag 86.400 euro geef, elke dag stipt om middernacht. Voorlopig toch. Ik heb slechts 1 voorwaarde, tegen middernacht de volgende dag moet het geld op zijn. Als het geld niet op is, dan krijg je geen nieuw bedrag en dan stopt het voorgoed. Bovendien weet je, dat ik hoe dan ook op een dag kan en zal beslissen om te stoppen met geven. Totaal onverwacht.

Dus elke dag ga je naar de markt of naar een of andere winkelstraat of winkelcentrum. Je stapt een winkel binnen op zoek naar de mooiste dingen die je kunt vinden. En daar zie je het meest lelijke tapijt dat je ooit gezien hebt, en bovendien is het duur. Dus je koopt het, en je zegt tegen de verkoper: “Hier is mijn adres, lever het maar aan huis.” En vreemd genoeg geeft de verkoper jou korting omdat hij het aan huis mag leveren. Maar misschien hij is blij dat hij van dat lelijke tapijt vanaf is.  Enkele winkels verder vind je de meest afgrijslijke lamp die je ooit gezien hebt. Bovendien maakt de lamp een vreemd, irriterend geluid waarvan niemand weet hoe je dit geluid kunt afzetten. Zelfs al schakel je de lamp uit, het geluid blijft zoemen. Vanzelfsprekend is de lamp extreem duur. Dus besluit je onmiddellijk om de lamp te kopen. Opnieuw zeg je tegen de verkoper van de lamp: “Hier is mijn adres, lever het maar aan huis.” En opnieuw geeft deze verkoper korting. Zo ga je de hele dag door, en koop je voorwerp na voorwerp, het ene al afzichtelijker dan het andere, tot bijna al jouw geld op is. En voor je ’s avonds naar huis gaat, loop je nog even langs bij een of ander afhaalrestaurant, want je hebt helemaal geen honger, en je koopt de meest vettige en ongezonde maaltijd die je niet lust, maar waarvan je weet dat hij op jouw maag zal blijven liggen zodat je zeker niet te goed slaapt die nacht.  En ’s avonds, wanneer je thuis komt kijk je verbaasd rond en vraag je jezelf af waarom jouw huis toch zo lelijk ingericht is vanbinnen.

Het klinkt als een zinloos verhaal, niet? Waarom spendeer je dan al jouw tijd, jouw aandacht en energie aan al de dingen die je niet wil in jouw leven?

Kom naar onze gratis info-avond life coaching, en inspireer jezelf.

(geïnspireerd door Dr. Dyer en Steve Crabb)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s