Wat is NLP?

Wat is NLP?Hoe los je de belangrijke vragen en problemen in jouw leven op?
Ik ben er zeker van dat je jezelf – misschien onbewust – wel eens één of meerdere van de volgende belangrijke vragen gesteld hebt:

Wat wil ik gaan doen met mijn leven en hoe breng ik mijn dromen tot realisatie?
Hoe krijg ik controle over mijn emoties wanneer ik dat wil?
Hoe kan ik blijvend mijn gedrag en mijn denken veranderen?

Zovele zelfhulp-boeken en coaches zeggen maar al te vaak wat je moet doen en waarom, maar nooit hoe je dat moet doen. Neuro-Linguïstisch Programmeren – althans in onze aanpak volgens Dr. Richard Bandler – geeft op deze vragen een antwoord.

De meest effectieve en efficiënte technologie op gebied van zelfontwikkeling
De ontwikkeling van NLP startte in het begin van de jaren 1970s door de grondleggers Dr. Richard Bandler en John Grinder, en is ondertussen blijven evolueren naar een van de meest effectieve en efficiënte technologieën in het domein van zelfontwikkeling. NLP evolueert nu nog steeds, en wordt gebruikt door miljoenen mensen over de hele wereld, al kun je het soms terug vinden onder verschillende namen.

Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is de “Kopieer-Plak” functie voor menselijk gedrag
NLP zoekt de best mogelijke manier om iets te bereiken door te kijken naar hoe iemand dit al eerder deed, om het dan aan andere mensen te leren. Dit verschilt van na-apen omdat na-apen naar de uiterlijke kenmerken kijkt. NLP maakt een model van hoe mensen denken, van wat het mentale proces is van een bepaald soort gedrag of van een verandering.

Om dit te kunnen kijkt NLP naar de neurologische configuraties. Een fobie is bijvoorbeeld een vast neurologisch patroon tussen de gedachte aan het voorwerp van de fobie (bv. een spin) en de fobische reactie.  NLP kijkt ook naar de taalstructuren die vastliggen, die we gebruiken om met onszelf en met anderen te communiceren. Dit omvat hoe we de beelden maken die we ons voorstellen, de verschillende manieren waarop we tegen onszelf spreken en de gevoelens die we daardoor voor onszelf creëren.

Het derde element is het inzicht in hoe mensen leren op het gebied van gedrag en vaardigheid. Begrijpen hoe je iets leert betekent dat je jouw eigen gedrag en denken kunt her-programmeren. En natuurlijk ook dat van anderen.

Dit geeft ons een set van instrumenten waarmee mensen diepgaande veranderingen kunnen maken bij zichzelf en bij anderen, gemakkelijk en snel. Zo kunnen we bijvoorbeeld zeer snel van een fobie af geraken, in minder dan een half uur, elke keer. Niet door te kijken naar mensen met een fobie, maar door te kijken naar mensen die reeds over een fobie geraakten en uit te zoeken hoe zij dit gedaan hebben op het neurologisch niveau en op het subjectief niveau (beelden, geluiden, zelf-dialoog, gevoelens).

Mijn uitnodiging voor jou!
Ik nodig jou uit om zelf de kracht van jouw brein te beleven. Elke maand brengen we mensen zoals jij samen die nieuwsgierig zijn naar wat er allemaal mogelijk is. Kom daarom eens naar een van onze gratis info-avonden en oordeel zelf.  Voor alle info zie: http://www.nlp-pnl.be/info-sessie-nlp.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s