Wees onrealistisch

Wat dacht je ervan als we een koker maken met het gewicht van zo’n 140 olifanten en het dan proberen in de lucht te laten opstijgen.  Onrealistisch? Een volgeladen Airbus 380 weegt bij het opstijgen zo’n 560 ton.  Een volwassen Aziatische olifant 4 ton.

Wat dacht je ervan als we nu eens 3 mensen in een groot blik naar de maan schieten.  Om de baan te berekenen gebruiken we computers met de fractie van een vermogen van een nieuwe GSM.  Onrealistisch?  De computers van Apollo 11 (de missie die Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins naar de maan bracht) hadden één miljoenste (1/1.000.000) van het werkgeheugen, één vijfhonderdduizendste (1/500.000) opslagcapaciteit en één duizendste (1/1000) van de snelheid van de kleinste iPhone5.

Wat dacht je ervan als we met één druk op de knop het laten licht worden in de hele kamer, het hele huis, een hele straat.  Onrealistisch?  Dat is niet wat Thomas Edison dacht toen hij de gloeilamp uitvond.

“Realistisch zijn is de meest genomen weg naar middelmatigheid!”, Will Smith.

Advertisements

1 thought on “Wees onrealistisch

  1. Right on !
    Zeker in het Vlaamse Polderland een boodschap die gehoord moet worden …
    Als er één woord is dat in de Vlaamse bedrijfswereld misbruikt wordt dan is het wel “pragmatisch”. Klinkt mooi, maar betekent vooral : laten we lekker met de voeten IN de klei blijven zitten, en vooral binnen de (lang bestaande) lijntjes lopen.
    Heb er een gezonde allergie aan/voor overgehouden ;D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s