Nieuwjaarsboodschap

ImageDe eerste dag van een nieuw jaar is een gelegenheid die we vaak aangrijpen om nieuwe voornemens te maken, die we dan tenminste toch voor 3 weken proberen vol te houden, om daarna terug in onze dagelijkse sleur te vervallen.  We vergeten wel vaker dat elke dag van het jaar een nieuwe dag is, die we kunnen aangrijpen om opnieuw te beginnen, nieuwe keuzes te maken en er de eerste dag van de rest van ons leven van te maken.  Maar vermits de meesten onder ons daar slechts weinig dagen in het jaar bij stilstaan, is het goed om het er nu even over te hebben.

Een nieuw jaar is een nieuwe kans om nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe en oude dromen te realiseren.  Misschien is het een nieuw begin voor oude of nieuwe relaties, een nieuwe kans om terug wat meer in onszelf en anderen te geloven en om onze toekomst een nieuwe wending te geven.

Helaas weten we het allemaal.  Shit wil happen, er zullen tegenslagen zijn, sommige van onze acties die we ondernemen zullen mislukken en er zijn er zelfs die voor dit jaar het einde van de wereld voorspellen

En ja, ik weet ook dat er een crisis is, op vele gebieden, zowel economisch, structureel als ecologisch, en voor velen onder ons misschien ook op vele andere gebieden. Onze relaties lijden eronder, ons spaarvarken lijdt eronder, onze carriere lijdt eronder, en we hebben meer dan gewone stress.  Toch hoeft dit niet onze crisis te zijn.  Ik schreef al eerder een artikel over leven in tijden van crisis.  Immers niets duurt eeuwig en de meest succesvolle mensen begonnen hun succesvolle carriere in tijden van crisis.

Toch wil ik een nieuw jaar positief tegemoet gaan.  Durf te dromen voorbij wat je denkt wat voor jou, je familie, of je bedrijf mogelijk is.  Droom van positieve dingen die niemand jou kan afnemen en waar je zelf 100% het verschil kunt maken, zoals een nieuwe vaardigheid leren, een nieuwe positieve gewoonte aannemen …  Maar dromen is niet voldoende.  Doe iets!  Onderneem actie.  Het is niet de droom of het creatieve idee dat het verschil maakt.  Het is de beslissing om ervoor te gaan en de actie die erop volgt.

Durf te mislukken.  Mislukken is een van de sleutels tot succes en zeker tot leren.  En als een van jouw acties niet leidt tot het gewenste resultaat, probeer, dan iets anders.  En als dat niet lukt, probeer dan weer iets anders.

Een betere toekomst ligt op ons te wachten, en die betere toekomst creëren we zelf!

Tenslotte wens ik jullie een nieuw jaar vol frisse fitheid, rijkdom op alle mogelijke gebieden en een grenzeloos geluk.

Gelukkig Nieuwjaar!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s